HOZZÁVALÓK (kb 22cm-es tortaforma)
150g tej, és tejcukormentes sütőmargarin
20 dkg zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
1 citrom leve
1 cs vaníliacukor
1 csipet só
1 kk őrölt chili
2 tk kakaópor
5 dkg cukor
4 tojás!! 1 tojásnak megfelel: 2 ek liszt+1,5 tk étolaj+0,5 tk sütőpor+3 ek víz--> tehát ezeknek a négyszeresét vesszük
ELKÉSZÍTÉS
1. A tojásnak valót és a cukrot kézi mixerrel összekeverem.
2. Tálban teszem a száraz összetevőket és a felmelegített margarint.
3. Hozzá adom a a tojásnak való masszát, a citrom levét és kézi mixerrel ismét elkeverem.
4. Tortaformába öntöm, előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm.
5. Ízlés szerint díszítem.
laktóz-, kazein-, búzamentes
HOZZÁVALÓK (3-4 személyre)
1 kg csirkeszárny
1 fej hagyma
olivaolaj
fűszerek: 3 kk őrölt pirospaprika, ételízesítő (mindenmentes), bors
2 db chili paprika
fagyasztott tök
kapor
1 fej hagyma
2kk kristálycukor
olivaolaj
rízstej
1 doboz (200 ml) növényi tejszín
1 ek kukoricakeményítő
só
2 kk mézes-almaecet
ELKÉSZÍTÉS
1. A hagymát olivaolajon megdinsztelem, amint kész, leveszem a tűzről, hozzá adom az őrölt pirospaprikát.
2. Beleteszem a csirkeszárnyat, összekeverem.
3. Ízesítem, hozzá adom a chili paprikát.
4. Felöntöm vízzel, hogy ellepje.
5. Fedő alatt puhára főzöm.
6. A hagymát vékony csíkokra vágom, olivaolajon 2 kk kristálycukorral megpirítom.
7. Hozzá adom a fagyasztott tököt, a kaprot, a sót és a 2 kk alma ecetet. Készre főzöm--> figyelve arra, hogy ne puhuljon meg teljesen!!
8. Habarást készítek: 1 ek kukoricakeményítőt egy tálban 1 pohár rízstejjel csomómentesre keverem.
9. A habarást hozzá adom a tökhöz kevergetés közben, lassú tűzön.
10. Beleötöm a növényi tejszínt, szintén kevergetés közben. Kb 1 perc alatt kész.
MEGJEGYZÉS
Ha a főzelék sűrűnek tűnik, higítani lehet rízstejjel.
Megosztás a facebookon
egészséges, diétás, könnyű, izgalmas
HOZZÁVALÓK
rák
aszalt füge
rukkola
retek
dió
5-6 fokhagyma/ fagyasztott, csomagolt rák
tej- és laktózmentes margarin
olivaolajsó
ELKÉSZÍTÉS
1. A rákot megmosom, serpenyőbe teszem jó sok margarinnal.
2. Fokhagymát fokhagymanyomón átpaszírozva hozzá adom.
3. Sózom, kb 10-15 percig főzöm.
4. A salátához retket, fügét aprítok.
5. Rukkolával összekeverem.
6. Olivaolajjal nyakon öntöm.
7. Tálalásnál egy kevés diót szórok a tetejére.
MEGJEGYZÉS
Fontos, hogy a rák igazán fokhagymás legyen.
A rák elkészítési ideje nem feltétlenül a megadott idő, érdemes kevergetni, mellette állni, amíg el nem készül.
Az olivaolaj, ha ízesített még izgalmasabb ízt ad a salátának.
(például vacsira)
HOZZÁVALÓK (1 személyre)
2 db nagy krumpli1 db nagyobb méretű hagyma
2 db fokhagyma
250g dobozos növényi tejszín
0,5-1 ek kukoricakeményítő
fűszer: só, bors
ELKÉSZÍTÉS
1. A burgonyát hámozás nélkül alaposan megmosom, sütőbe teszem (kb 30perc sütési idő).
2. Hagymát, fokhagymát felaprítom.
3. A hagymát olivaolajon megdinsztelem, mikor majdnem kész hozzá adom a fokhagymát. Kb 1 percig kevergetés közben tovább főzöm.
4. A növényi tejszínt a keményítővel egy tálban csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a hagymához.
5. Sózom, borsozom, kb 2 percig főzöm lassú tűzön.
6. Az elkészült krumplit félbe vágom, a belsejét kiveszem, apróra töröm és belekeverem a mártásba.
7. A masszát a félbevágott krumpliba töltöm.
MEGJEGYZÉS
A mártást fel lehet dobni chili és csipetnyi kurkuma hozzáadásával.
HOZZÁVALÓK
csiperke
rizstészta
hagyma
növényi tejszín
olivaolaj
fűszer: só, bors, őrölt chili, 1 kk őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
1. Hagymát, gombafejeket (hámozás után) felaprítom.
2. Vizet forralok a rizstésztának, majd a vizet egy tálba öntöm, hozzá adom a tésztát, lefedem, benne áztatom. (Pár perc alatt kész)
3. Olivaolajban a hagymát megpirítom, majd arra az időre, amíg a pirospaprikát hozzáadom leveszem a tűzről.
4. Hozzáadom a gombát, fűszerezem, puhára főzöm.
5. Mikor szinte kész, beleöntöm a növényi tejszínt.
6. 1-2 percig még kavargatás közben főzöm.
Megjegyzés:
A gomba sok folyadékot ereszt, de ha szükséges, hozzá lehet adni egy kevés vizet.
A növényi tejszín kissé édes, tálalás előtt érdemes megkóstolni, hogy követel-e még sót, borsot.
HOZZÁVALÓK
házi kolbász
cukkini
édesburgonya
hagyma
fűszerek: só, bors, rozmaring, őrölt chili
ELKÉSZÍTÉS
1. Az édesburgonyát kör alakú szeletekre vágom, olivaolajjal kikent sütőbe teszem, ízlés szerint fűszerezem a fent említettekkel.
2. A hagymákat szintén kör alakúra szelem, fontos, hogy vastagabb szeletek legyenek.
3. A hagymakarikákat a burgonyákra teszem, kevés sóval megszóróm.
4. Sütőbe teszem. Minimum 20 perc az elkészítési idő, fogpiszkáló segítségével lehet ellenőrizni.
5. A cukkinit szintén vastag szeletekre vágom, a kolbásszal együtt.
6. Serpenyőben készre főzöm, vigyázva, hogy a cukkini szeletek ne törjenek össze.
7. Felépítem a tornyot az izgalmas tálaláshoz. :)
Megjegyzés: Ha a kolbász zsíros, én nem szoktam külön megsózni a cukkinit, de fel lehet dobni borssal, és plusz sóval, amennyiben szükséges.