HOZZÁVALÓK
2 ek kukoricakeményítő
20 dkg zabpehelyliszt (finomra őrölt)
2,5-3 dl víz
2 ek olivaolaj
1 kk sütőpor
2 ek cukor
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
1. A kukoricakeményítőt, zabpehelylisztet, sütőport, valamint a sót, cukrot összekeverem.
2. Fokozatosan, kevergetés közben hozzáadom a vizet, majd a 2 ek olivaolajat.
3. Felforrósítom a palacsintasütőt, olivaolajat öntök bele, majd egy merőkanálnyit beleteszek a masszából.
4. Mindkét oldalát készre sütöm.
5. Házi lekvárral tálalom.
Megosztás a facebookon
A képen látható termékek (balról):
Kukoricakeményítő: sűrítéshez szokás használni
Rozsliszt
Kókusztejpor: étel-, kávéízesítés
Puffasztott rízs: reggelire, vacsorára, kenyér helyett
Növényi tejszín (képen rízs)
Rízstej: gyakran fogyasztok még mandula-, kókusz-, mogyorótejet, stb
Banános szójaital: nagyon ízletes, napközben, vagy reggelire
Gyümölcsszelet: mindenmentes, csoki helyett ;)
Rízstészta
Lenmagliszt
Megosztás a facebookon
elérhetőség: hfood.infoo@gmail.com
Kedves Látogatók!
Blogomat azzal a céllal hoztam létre, hogy megismertessem veletek az általam készített ételeket.
Ételallergiám miatt nem fogyaszthatok olyan élelmiszert, ami tejterméket, tojást, valamint búzalisztet tartalmaz. Kezdetben ez nagyon megnehezítette az életemet, hiszen eddig úgy gondoltam, hogy bármit ehetek, s ebből kifolyólag nem is igazán ismertem a "különlegesebb", magyar ételektől eltérő fogásokat. Ám ahogy haladt az idő, beletanultam és a főzés a hobbimmá vált. A főzés mellett fotózni is szeretek, így gondoltam, a kettőt egybekötöm, továbbá egy blogot is létrehozok. :)
Hédi