laktóz-, kazein-, búzamentes
HOZZÁVALÓK (3-4 személyre)
1 kg csirkeszárny
1 fej hagyma
olivaolaj
fűszerek: 3 kk őrölt pirospaprika, ételízesítő (mindenmentes), bors
2 db chili paprika
fagyasztott tök
kapor
1 fej hagyma
2kk kristálycukor
olivaolaj
rízstej
1 doboz (200 ml) növényi tejszín
1 ek kukoricakeményítő
só
2 kk mézes-almaecet
ELKÉSZÍTÉS
1. A hagymát olivaolajon megdinsztelem, amint kész, leveszem a tűzről, hozzá adom az őrölt pirospaprikát.
2. Beleteszem a csirkeszárnyat, összekeverem.
3. Ízesítem, hozzá adom a chili paprikát.
4. Felöntöm vízzel, hogy ellepje.
5. Fedő alatt puhára főzöm.
6. A hagymát vékony csíkokra vágom, olivaolajon 2 kk kristálycukorral megpirítom.
7. Hozzá adom a fagyasztott tököt, a kaprot, a sót és a 2 kk alma ecetet. Készre főzöm--> figyelve arra, hogy ne puhuljon meg teljesen!!
8. Habarást készítek: 1 ek kukoricakeményítőt egy tálban 1 pohár rízstejjel csomómentesre keverem.
9. A habarást hozzá adom a tökhöz kevergetés közben, lassú tűzön.
10. Beleötöm a növényi tejszínt, szintén kevergetés közben. Kb 1 perc alatt kész.
MEGJEGYZÉS
Ha a főzelék sűrűnek tűnik, higítani lehet rízstejjel.
Megosztás a facebookon
Finom lehet!
Hah