rendkívül egyszerű és gyors recept, ha valami édesre, de egészségesre vágysz ;)
HOZZÁVALÓK
hántolt hajdina
víz
kókusztejpor
meggyszörp
ELKÉSZÍTÉS
1. Egy csésze hajdinához hozzáadunk 2-2,5 csésze vizet.
2. Készre főzzük (kb 15-20 perc) -> mézet/édesítőszert adjunk hozzá az édes íz
elérése érdekében.
3. Ízlés szerint kiegészítjük például gyümölcsökkel, magokkal, szirupokkal stb...
Én kókusztejport és málnaszörpöt adtam hozzá,a szörp édes íze miatt
kihagytam az édesítőszert.
vegán
HOZZÁVALÓK
mandulás tofu
köles
medvehagyma
olivaolaj
fűszerek: kurkuma, bors, őrölt chili, mindenmentes ételízesítő
ELKÉSZÍTÉS
1. A tofut szeletekre vágjuk.
2. Egy zacskóba öntünk 2 ek olivaolajat, 1 kk kurkumát, 1 kk borsot, 1 kk chilit és ízlés szerint ételízesítőt adunk hozzá.
3. A zacskóba tesszük a tofut, jól összerázzuk, pár percet állni hagyjuk, majd serpenyőben olivaolajon megpirítjuk mindkét oldalát.
4. A kölest csésze segítségével adagoljuk, például 1 csésze köleshez 3 csésze vizet adunk, majd kb 15-20 percig készre főzzük.
5. Medvehagymával tálaljuk.
TEJFÖL HELYETT SZÓJAJOGHURT, SAJT HELYETT FÜSTÖLT TOFU
Megosztás a facebookon
HOZZÁVALÓK
madársaláta
paradicsom
uborka
hagyma
tökmag
szalámi, pirítva
muskotályos balzsamecet-krém
Házi lekvár puffasztott rizzsel, kókusztejjel
Megosztás a facebookon
HOZZÁVALÓK
2 db csirkemell (darálva)
1 db avokádó
1 nagy fej hagyma
2 db fokhagyma
fűszer: bors, mindenmentes ételízestő, őrölt chilipor
őrölt lenmag
ELKÉSZÍTÉS
1. A csirkét fűszerezve olivaolajon megpirítom.
2. Avokádót apró darabokra vágom.
3. A hagymát, fokhagymát olivaolajon megpirítom.
4. Mindezeket egy nagy tálban összekeverem, lenmagot adok hozzá.
5. Őzgerincformába öntöm, előmelegített sütőbe teszem.
6. Kb 30 percig sütöm, majd tálalom.
Megosztás a facebookon