RIZSTÉSZTA GOMBÁVAL



HOZZÁVALÓK
csiperke
rizstészta
hagyma
növényi tejszín
olivaolaj
fűszer: só, bors, őrölt chili, 1 kk őrölt pirospaprika


ELKÉSZÍTÉS
1. Hagymát, gombafejeket (hámozás után) felaprítom.
2. Vizet forralok a rizstésztának, majd a vizet egy tálba öntöm, hozzá adom a tésztát, lefedem, benne áztatom. (Pár perc alatt kész)
3. Olivaolajban a hagymát megpirítom, majd arra az időre, amíg a pirospaprikát hozzáadom leveszem a tűzről.
4. Hozzáadom a gombát, fűszerezem, puhára főzöm.
5. Mikor szinte kész, beleöntöm a növényi tejszínt.
6. 1-2 percig még kavargatás közben főzöm.

Megjegyzés:
A gomba sok folyadékot ereszt, de ha szükséges, hozzá lehet adni egy kevés vizet.

A növényi tejszín kissé édes, tálalás előtt érdemes megkóstolni, hogy követel-e még sót, borsot.

Ajánló
Kommentek
  1. Én