HAGYMAMÁRTÁSSAL TÖLTÖTT KRUMPLI

(például vacsira)

 

HOZZÁVALÓK (1 személyre)

2 db nagy krumpli1 db nagyobb méretű hagyma
2 db fokhagyma
250g dobozos növényi tejszín
0,5-1 ek kukoricakeményítő
fűszer: só, bors


ELKÉSZÍTÉS

1. A burgonyát hámozás nélkül alaposan megmosom, sütőbe teszem (kb 30perc sütési idő).
2. Hagymát, fokhagymát felaprítom.
3. A hagymát olivaolajon megdinsztelem, mikor majdnem kész hozzá adom a fokhagymát. Kb 1 percig kevergetés közben tovább főzöm.
4. A növényi tejszínt a keményítővel egy tálban csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a hagymához.
5. Sózom, borsozom, kb 2 percig főzöm lassú tűzön.
6. Az elkészült krumplit félbe vágom, a belsejét kiveszem, apróra töröm és belekeverem a mártásba.
7. A masszát a félbevágott krumpliba töltöm.

 

 

MEGJEGYZÉS
A mártást fel lehet dobni chili és csipetnyi kurkuma hozzáadásával.


Ajánló
Kommentek
  1. Én