KAKAÓS KALÁCS

(tojás-, tej-, búzalisztmentes, nádcukorral)

 

HOZZÁVALÓK

Tésztához:
10dkg hajdinaliszt
40dkg zabpehelyliszt
10dkg rozsliszt
3 csipet himalája só
3dl rizstej
1 cs élesztő
2,5ek nádcukor
tojás helyett:  1ek lenmagliszt+1ek fehér rizsliszt+3 ek étolaj

Krémhez:
5dkg kakaópor (zsírszegény, tejmentes)
20dkg nádcukor
1 cs sütőmargarin
3 cs vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS

1. A hajdina-, zabpehely-, rozslisztet egy nagy tálba szitálom. Hozzá adom a sót.
2. Egy másik tálba beöntöm az előzőleg langyosra melegített rizstejet. Belemorzsolom az élesztőt, majd hozzá adom a 2,5 ek nádcukrot. Félreteszem kb 10 perce.
3. Miután letelt a szükséges idő, összeöntöm őket és hozzá adom a tojást helyettesítő anyagokat, összedagasztom, kelesztem.
4. Közben elkészítem a kakaókrémet: a sütőmargarint mikróban kissé melegítem (ne legyen folyékony!), majd összeöntöm a többi hozzávalóval és elkeverem.
5. A megkelt tésztát két részre osztom, egyenletes, kör alakúra nyújtom, megkenem a krémmel, majd feltekerem.
6. Kivajazott tepsibe teszem, előmelegített sütőben készre sütöm.

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én